terug naar nieuwsoverzicht

home

achtergrond

Doe mee!

faq

Ben je leerkracht biologie? Werk je in een school of bij een jeugdbeweging? Dan is ons lespakket, vanaf nu gratis te downloaden via de portaalwebsite KlasCement, misschien iets voor jou of jouw collega’s en kennissen.

Bugs 2 the Rescue ontwikkelde een gratis aanbod voor jongeren dat zowel binnen als buiten schoolverband gebruikt kan worden. Het lesmateriaal is gericht op jongeren van de tweede graad secundair onderwijs (14/15- of 15/16-jarigen), maar met wat extra uitleg en geduld kunnen ook tien- tot dertienjarigen zich aan onderzoek naar biologische controle wagen! 

Het lespakket omvat achtergrondinformatie over de algemene exotenproblematiek en over biologische controle als oplossing, educatieve spellen, en biedt ook de mogelijkheid om de vergaarde kennis om te zetten in de praktijk door met de Beestige Vijanden-koffer op biotoopstudie te gaan. Niet onbelangrijk: het lespakket past ook binnen de leerplannen van het Vlaams Onderwijs.