terug naar nieuwsoverzicht

home

achtergrond

Doe mee!

faq

Het herfstseizoen doet zijn intrede. Daarom duwen we met Bugs 2 the Rescue de pauzeknop even in voor wat betreft het verzamelen van ecologische data. De bloeiperiode van de 20 invasieve exotische waterplanten waar we in ons burgeronderzoek op focussen is immers voorbij, waardoor de planten vrijwel niet aanwezig zijn in en nabij wateroppervlakken. Dat betekent echter niet dat ze geen schade meer veroorzaken: ze groeien volgend seizoen gewoon weer terug. Een Beestige Vijanden-koffer uitlenen kan natuurlijk altijd nog, maar het heeft dus weinig zin om in de periode oktober-april op pad te gaan om vervolgens weinig accurate gegevens te verzamelen.

Ons burgeronderzoek gaat gelukkig niet volledig in winterslaap. De komende weken en maanden focussen we ons op het lanceren van ons lespakket, nemen we contact op met scholen en educatieve organisaties, plannen we nieuwe workshops in voor de lente- en zomerkampen in 2022. Ken jij leerkrachten biologie of jeugdwerkers die, net als echte biologen, op biotoopstudie willen gaan? Vertel hen dan alvast over ons lespakket, dat in de loop van oktober gelanceerd wordt! Aarzel ook zeker niet om ons te contacteren.