terug naar nieuwsoverzicht

home

achtergrond

Doe mee!

faq

Het is weer zover. De (invasieve exotische) waterplanten staan alweer in bloei en dat betekent dat we jouw hulp kunnen gebruiken! Trek de natuur in en help ons met data te verzamelen over invasieve exotische waterplanten en hun natuurlijke vijanden.

Je kan vanaf nu gratis een Beestige Vijanden-koffer uitlenen in een van onze 12 afhaalpunten. In elke Vlaamse provincie kan je op minstens één locatie terecht voor het afhalen van een koffer. Ook in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken we samen met twee afhaalpunten. Op deze pagina vind je een overzicht van de 12 locaties en contactinformatie van al deze afhaalpunten.

Wat nu? Kies een van onze 12 afhaalpunten en neem contact op met het door jou gekozen afhaalpunt. Vertel dat je een Beestige Vijanden-koffer van Bugs 2 the Rescue wenst uit te lenen en een medewerker zal je vertellen wanneer je jouw koffer kan ophalen.
PS: de ideale periode om als burgerwetenschapper met dit onderzoek aan de slag te gaan, loopt tot eind september. Tot dan staan de waterplanten waar je op zoek naar zal gaan immers nog in bloei. 
Veel plezier ermee!

afhaalpunten in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest